Dobre maluchy
Delikatne szarpanie, obroty, strasznie głośny zworek pochłan
Zwiń
X
-
Delikatne szarpanie, obroty, strasznie głośny zworek pochłan
Jak podałem w temacie te trzy problemy spędzają mi sen z powiek
1. podczas równej jazdy na trasie gładziutkiej jak stół samochód zachowuje się jak bym nagle zdejmował „nogę z gazu”, jest to sporadyczne ale obawiam się czy nie jest to objaw początkowy jakiejś poważniejszej usterki – problem pojawił się po zimie – nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie
2. zimny silnik po uruchomieniu raz dostaje ok. 2000 obrotów, a następnym razem przy identycznych warunkach (pogoda, temp. powietrza itp.) ok. 1000 obrotów
3. po ok. 3 miesiącach jeżdżenia strasznie głośno zaczął pracować (jak powiedzieli w ASO) zawór pochłaniacza par paliwa, jest to o tyle denerwujące że słychać go bardzo głośno w środku w samochodzie nawet przy włączonym szumiącym nadmuchu (w ASO wymienili ten zawór i stwierdzili że tak ma być). Przyznam, że kilka razy tankowałem pod korek. Wiem, że ten problem był omawiany już na forum ale zawsze komputer wykazywał na diagnostyce jakieś błędy, a w moim przypadku żadnych błędów nie wykazuje.
Proszę o wyrozumiałość – nie jestem specem motoryzacyjnym, ale skodami jeżdżę od 10 lat (Felicja, Fabia, i teraz Octavian) i nigdy nie miałem takich objawów.
Octavia I 1.6 MPI 75kW
Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie i pomocne porady
-
Komentarz